NIP registerpsycholoog in Limburg met zelfstandige praktijk

NIP is het Nederlands Instituut van Psychologen. De belangrijkste taak is het waarborgen en bewaken van de beroepsuitoefening van de psycholoog. NIP is een dienstmerk en biedt een stuk zekerheid. In onze zelfstandige praktijk in Beek werken meerdere NIP registerpsychologen die gespecialiseerd zijn op het gebied van arbeid, personeel en gezondheid. Wij richten ons onder meer op het bevorderen van het welzijn en gezondheid binnen arbeidssituaties bij bedrijven en instellingen in onder meer de Westelijke Mijnstreek zoals Sittard-Geleen en Beek in het mooie Zuid-Limburg. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen voor een oriënterend gesprek.

Ruime ervaring in het toepassen van psychologische interventies

Dankzij onze ruime ervaring hebben wij een goed inzicht in het proces van conflicten, non-verbale communicatie en het toepassen van psychologische interventies. Met deze kennis kan een NIP registerpsycholoog een goed inzicht bieden en eventueel bemiddelen in de emotionele en rationele sfeer of een behandelplan maken. Het doel is te komen tot een goede en ’gezonde’ oplossing voor alle partijen.

Op verzoek van bedrijfsartsen, verzekeringsartsen of casemanagers van gemeenten bij niet-werkenden kunnen onze NIP registerpsychologen psychologisch onderzoek verrichten. In Nederland zijn er werknemers die verzuimen op grond van psychische problematiek. De klachten zijn uiteenlopend; somberheid, stress, burn-out en zelfmoordgedachten. Psychische klachten komen het vaakst voor tussen het 25e en 45e levensjaar. Volgens een onderzoek van ArboNed in 2015 zijn psychische klachten in Nederland een belangrijke oorzaak van langdurig ziekteverzuim. Voor zowel werkgever als werknemer een ernstig probleem.

Stress is één van de meest bekende klachten. Op zich is stress niet ongezond; een beetje spanning zorgt ervoor dat we veel aankunnen, vlot kunnen reageren en geconcentreerd goede prestaties kunnen leveren. Maar soms lukt het niet meer om goed terug te schakelen en te ontspannen. Alleen, langdurige stress over een langere periode kan flinke gezondheidsproblemen opleveren. Uiteindelijk kan iemand overspannen of burn-out raken. Het gevolg: langdurig ziekteverzuim.

Veel klachten zijn te behandelen met doordachte en innovatieve behandelmethoden. Dit noemen we psychologische interventies; van motiverende gespreksvoering, coaching tot cognitieve gedragstherapie. Hoe wij een case gaan behandelen gaat in overleg met de opdrachtgever. Na het onderzoek/behandeling volgt een rapportage waarin onze conclusies staan.

NIP registerpsychologen met een veelzijdig aanbod aan dienstverlening

Ons bedrijf in Beek kent een veelzijdig en ruim aanbod aan dienstverlening. Wij werken concreet en oplossingsgericht. De organisatie is klein van opzet, laagdrempelig en normaal gesproken hebben wij geen wachttijden. Ons werkgebied is breed van: Noord-Limburg tot Zuid-Limburg zoals Heerlen, Maastricht, Roermond en Weert.

Bent u op zoek naar een ervaren NIP registerpsycholoog in Limburg of een andere specialist op het gebied van arbeid, personeel en gezondheid? Neemt u dan eens verblijvend contact met ons of maak een afspraak. Het eerste gesprek is gratis en vrijblijvend. Een routebeschrijving treft u aan onder het menu ‘allerlei’. Hebt u speciale verzoeken? Laat het ons weten. Klantvriendelijkheid en een goede communicatie staan bij ons hoog in het vaandel. U wordt snel geholpen, want wij kennen vrijwel geen wachttijden. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

 

Psychologisch onderzoek in Limburg?

Bel 046-4377819

Professioneel onderzoek door NIP registerpsychologen.